"A tudományos kutatás eredményeinek a gyakorlati életbe átültetésére való törekvés korábban nem volt olyan erős, mint napjainkban. Ennek abban látjuk magyarázatát, hogy az újkori társadalom „kiszolgálása” csakis a tudományos kutatás gyakorlatilag hasznosítható eredményeinek figyelembevételével és felhasználásával lehetséges. Valóban, a természeti jelenségek mind mélyrehatóbb megismerése a gyakorlati ember kezébe is új eszközöket ad, amelyekkel a mindennapi élet egyre növekvő igényeinek kielégítését mind nagyobb tömegek részére lehet biztosítani. Azelőtt elegendő volt a húsipari vezetők számára a gyakorlati tapasztalatból származó ismeret-anyag is, ma azonban az empirián nyugvó és soha le nem becsülhető ismereteken kívül tudnunk és alkalmaznunk kell a fizikai, a kémiai, a biológiai, a technikai tudományok számunkra felhasználható minden új eredményét.
Bár e könyv, amelyet most útjára szándékozunk bocsátani, nem az elméleti tudományok számunkra hasznosítható kutatási eredményeit foglalja össze, hanem merőben gyakorlati vezérfonal, mégis érvényesülnek benne mind a húsipari kutatómunka legújabb eredményei, mind a közösen gyűjtött gyakorlati tapasztalatok és ismeretek is."
MEZŐGAZDASÁG / Állattartás, állattenyésztés kategória termékei
Kárpáti György, Kökény Gyula: Húsipari gyakorlatok kézikönyve. II kötet. A hús ipari feldolgozása, húsipari készítmények
Szerkesztő:
Kiadás:
Budapest, 1958
Kiadó:
Kategóriák:
Állattartás, állattenyésztés Élelmiszeripar
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
399 p., ill.
Kötésmód:
félvászon