A fűszerek azok a csodák, amik ízletesebbé, illatosabbá, színesebbé és sok esetben egészségesebbé teszik ételeinket.
Nem újkeletű dolog használatuk, hiszen már az őskorban is előszeretettel ízesítettek, illatosítottak velük; akkoriban nagyon értékes árucikknek számítottak. Később aztán az Indiában termesztett fekete borsot például különleges és értékes mivolta miatt, fizetőeszközként is használták.
Napjainkban is fontos szerepet játszik a világ összes konyhájában, akárcsak a többi fűszer.
A gasztronómia minden kultúra kiemelkedő eleme, és a legtöbb konyha, karakteres ízvilágát elsősorban az általa használt fűszereknek köszönheti.
Kötetünkkel segítünk eligazodni a fűszerek birodalmában, és tanácsokat, ötleteket adunk azok felhasználására. Megismertetjük Önökkel jellemzőiket, felhasználási lehetőségeiket, előkészítésüket és tárolásukat. Készítünk belőlük pácokat, mártásokat, fűszerkeverékeket, fűszeres eceteket és fűszeres italokat is.
A könyv hasznos konyhai tanácsokkal is ellátja az olvasót, de eligazítást nyernek a diétázók is. Szépségápolási tanácsokat is olvashatunk melyeknek fűszereplői szintén a fűszerek.
TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Fűszerek könyve
Kiadás:
Budapest,
Kiadó:
Kategóriák:
Botanika Szakácskönyv, gasztronómia Természetgyógyászat
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
159 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
963858121