Alapfokú szakkönyv a méz feldolgozásáról, a mézes sütemények, ill. a mézeskalács készítéséről, egyformán hasznos a cukrászati gyáripar, a kisipar és a háziasszony számára. Ismerteti a könyv a mézet, a sütemények alapanyagait, a fűszereket, az adalékokat. Megismerkedünk a természetes mézestésztakészítés titkaival, technológiájával és a szokásokkal is. Megtaláljuk a könyvben a töltelékek, bevonatok receptjein kívül sok nemzet mézeskalács receptjét, a készítés hibáit, a javítás és megelőzés módszereivel együtt. Száznál több recept, 23 táblázat és 112 ábra teszi értékessé a kötetet.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Beliczay László: A méz ipari feldolgozása, mézes sütemények
Kiadás:
Budapest, 1960
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Méhészet Élelmiszeripar
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
303 p.
Kötésmód:
papír